Zdrave i ukusne kuglice sa integralnim mlevenim keksom

Da li ste već probali naš novi integralni mleveni keks sa stevijom i fruktozom? Ako niste, trk do radnje zdrave hrane po keks i onda možete da se bacite na degustiranje i pravljenje slatkiša. Naš mleveni keks bez šećera je posan i pogodan za vegane, a osim toga, u receptima koje smo vam pripremili idu samo zdravi sastojci – urme, lešnici, kakao prah, bademi, suve kajsije i kokosovo ulje pa možete da ih jedete bez griže savesti.

Kakao kuglice od integralnog mlevenog keksa sa urmama i lešnicima

Sastojci:

250g Om Made integralnog mlevenog keksa
125g mlevenih pečenih lešnika
6 – 7 svežih urmi
2 kašike kakao praha
2 kašike kokosovog ulja
nekoliko kašika biljnog mleka ili soka od narandže

Postupak:

Urme bez koštica smiksajte u blenderu ili multipraktiku, dodajte biljno mleko ili sveže ceđeni sok od narandže pa pomešajte sa ostalim sastojcima. Oblikujte rukama kuglice i uvaljajte ih po želji u mleveni lešnik, kokos, kakao prah, matcha zeleni čaj, plavu spirulinu ili sušene maline u prahu.

Napomena:

Umesto kakao praha, dodajte rendanu (posnu) tamnu čokoladu ili otopljenu na pari. Ako nemate sveže urme, možete da koristite i suve, samo ih potopite kratko u mlakoj vodi da omekšaju. Po potrebi urmama dodajte još malo tečnosti prilikom miksanja. Takođe, kao alternativu upotrebite suve šljive ili smokve.

Kuglice od integralnog mlevenog keksa sa bademom i suvim kajsijama

Sastojci:

250g mlevenog keksa
100g pečenog badema
200g sušenih kajsija
2-3 kašike kokosovog ulja
sok od 1 narandže

Postupak:

Samleti badem i kajsije pa pomešati sa ostalim sastojcima. Opciono možete da dodate i rendanu koricu od narandže, mleveni cimet ili kardamom u prahu. Oblikovati kuglice i po želji ih uvaljati u mleveni keks, badem ili kokos. Pustiti kuglice da se malo ohlade u frižideru i stegnu pre serviranja.

Priprema i foto: Barbara Gaj Ristić

Da vaš online Biobella Magazin bude uvek samo na klik daleko od vas. Sačuvajte ovu stranicu!

(desni klik, a zatim „add to bookmarks“ ili „ctrl+d“ na tastaturi :))