Kao majka koja sluša priče svoje odrasle dece: mesta koja biraju za prvi susret, nelagodnost, napor uložen za početak razgovora, preterano skupi ručkovi i odlučujući momenat “prekida” koji dolazi posle razočaravajućeg prvog dejta, često se pitam koje mesto bi bilo najbolje za odlazak na prvi dejt.

Sasvim slučajno sam naišla na eBlast gde promovišu muzeje kao najlepša mesta za prvi sastanak što je podstaklo moj takmičarski duh i u tom trenutku pomislih kako su biblioteke još bolje mesto za to.
Pošto nam se bliži Dan Zaljubljenih pravo je vreme da na listu mesta za prvi dejt dodate i biblioteke.

1. Biblioteke pobuđuju razgovor

Biblioteke organizuju mnoge događaje i izložbe i sve je napravljeno tako da se razgovor neprekidno odvija.
Zajednički trenuci u biblioteci ostaviće posebna sećanja na prvi izlazak i napraviti dobru konekciju između parova. Ne morate biti ekspert u oblasti umetnosti ili istorije kada zajedno idete na izložbu. Dovoljno je da kažete par reči o tome koliko vam se dopada izložba i razgovor već teče.

Imate prelepe zgrade biblioteka u stilu gradske arhitekture, što uz umetnička dela koja su deo javnog prostora, takođe možete iskoristiti za interesantan razgovor. Obilaženje zgrade biblioteke i istraživanje o arhitekti zgrade i umetnicima takođe stvara dobru mentalnu povezanost koja svrstava taj prvi dejt u kategoriju “uspešnih” i naravno vodi do sledećeg sastanka. Ove zgrade takođe imaju puno lepih mesta za fotografisanje pa ćete tako moći da ovekovečite vaše prve zajednički provedene trenutke.

2. Pristupačne su

Mnoge biblioteke sada imaju pristupačne kafiće, lepa mesta za susrete i mnogo besplatnih događaja. Dobar početak jedne nove veze je da zajedno učite nešto novo.

U bibliotekama često ima mogućnosti za zabavljanje, igranje igrica, učenja novih stvari. One omogućavaju da na lak način ostvarite komunikaciju bez onih neprijatnih momenata tišine, a tako nestaje i napetost koja se često javlja u tim trenucima.

Moja najbliža javna biblioteka pruža toplu dobrodošlicu, autorske govore, predstavljanje tehničkih noviteta, kreativne radionice i sve to u ranim večernjim časovima i subotom ujutru, što je odlično vreme za prvi sastanak.

3. Biblioteke i inteligencija idu zajedno, a biti inteligentan je novo „biti sexy“

Sigurna sam da je ovo istina samo što ne mogu da nađem opipljiv dokaz za to, osim što mogu da kažem da biti otvoren za nove ideje, književna dela i umetnost može biti inspirativno i donosi poseban nivo interesovanja i pažnje među parovima na samom početku veze.

Zato počnite sa osmišljavanjem planova za srećan Dan Zaljubljenih i nadam se da ćete se odlučiti za uživanje u inspirativnoj biblioteci u vašoj blizini.

Piše: Jane Cowell
Izvor: medium.com

Da vaš online Biobella Magazin bude uvek samo na klik daleko od vas. Sačuvajte ovu stranicu!

(desni klik, a zatim „add to bookmarks“ ili „ctrl+d“ na tastaturi :))