Budite ekološki osvešteni i upotrebite plastične flaše na praktičan način. Ako ste kreativni, možete se poigrati i napraviti držač za olovke i punjače, saksiju za cveće, držač za zubne četkice i još puno toga.

Plastici koja završi odbačena u okolini ili na običnom odlagalištu smeća, potrebno je skoro 500 godina da bi se razgradila. Plastiku je moguće pretopiti i preoblikovati u nove proizvode kao što su čepovi, flaše, posude, olovke, vrtni nameštaj, kućišta elektronskih uređaja i sl. ili se pak može naseckati i preoblikovati u poliester za odeću i obuću.

Da li ste znali da više od milion morskih životinja godišnje strada jer zamene običnu plastiku za hranu? Ni u rekama nije puno bolja situacija jer otpada, posebno plastičnog, ima sve više.

Mi u Biobelli prilikom proizvodnje keksa i slanih grisina, recikliramo svu plastičnu i kartonsku ambalažu. Svi zajedno se moramo potruditi da ne zagađujemo našu okolinu i da odlažemo plastičnu i drugu ambalažu u posebne kontejnere za reciklažu ukoliko je to moguće ili da ih sami preoblikujemo na korisne načine kod kuće.

Mi vam ovaj put donosimo samo desetak načina da prenamenite plastične flaše, ali na internetu se može naći još puno više ideja kako iskoristiti pet ambalažu.

Ne bacajte, reciklirajte!

 

Slobodno postavite pitanja našim autorima u polju za komentar na dnu ove strane. Učestvujte u kreiranju magazina zajedno sa nama.