Ako vaši mališani traže izgovor za maskiranje i zabavu ili ste i sami ljubitelji filmova strave pa ste planirali da organizujete Noć Veštica, donosimo vam ideje kako da ulepšate vašu žurku ili filmsko veče jednostavnim i zdravijim grickalicama. Budite kreativni i uključite sve ukućane u izradu ovih zabavnih snekova!

Potrebni sastojci

Mumije: veganske tofu kobasice, lisnato testo, senf ili kečap

Pauci: veganski keksi, marcipan, posna čokolada

Duhovi: banane, posna čokolada

Usta sa zubima: jabuke, oguljeni bademi

Mumije napravite tako da iseckate lisnato testo na uske trakice i omotate njima vegansku kobasicu unakrsno poput zavoja. Ostavite jedan deo slobodan tako da izgleda kao da mumija ima glavu, odnosno lice. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 – 220 stepeni dok ne poprime zlatnobraon boju. Senfom im iscrtajte oči i usta kad se malo ohlade.

Za izradu paukova potrebno je da čokoladu otopite na pari, umočite kuglice od marcipana i kad se ohalde spojite ih s malo otopljene čokolade na okrugli keks. Čokoladom iscrtajte paucima nogice, a pomoću marcipana im oblikujte oči.

Duhove ćete vrlo lako dobiti ako oguljene banane prepolovite i iscrtate im čokoladnom glazurom oči i usta, a usta sa zubima ćete oblikovati tako da jabuku isečete na kriške i zabijete prepolovljene oguljene bademe. Spojite dve kriške tako da izgledaju kao poluotvorena usta sa oštrim “vampirskim” zubićima.

Pogledajte video:

Slobodno postavite pitanja našim autorima u polju za komentar na dnu ove strane. Učestvujte u kreiranju magazina zajedno sa nama.