Napravite sami mirisne sveće, osveživače i jesenje ukrase od prirodnih sastojaka: voća, povrća, začina, šišarki, šumskih plodova, voska i eteričnih ulja.

1. Uzmite nekoliko malih bundeva i modlom za kolače odrežite poklopac na vrhu. Istopite vosak i ulijte u bundeve, u sredinu stavite fitilj ili tanji konopac i sveća-bundeva je gotova!

2. Isecite pomorandže na tanke ploške, osušite ih pritiskajući lagano kuhinjskom krpom. Poređajte u tepsiju na papir za pečenje i lagano ih sušite u reni oko 3 sata na 175 stepeni, okrećući ih na svakih pola sata. Kad se ohlade, provucite konac kroz sredinu svake pomorandže i zavežite. Kombinujte sa šišarkama, štapićima cimeta, zvezdastim anisom, požutelim lišćem i sl. i napravite lepe i mirisne viseće ukrase za vaš dom.

3. U staklenu flašu ili posudu sa uskim grlom sipajte po par kapi eteričnih ulja kardamoma, karanfilića i cimeta, a zatim par decilitara bademovog ulja ili nekog drugog prirodnog ulja koje ima prijatan miris (orah, avokado, jojoba, koštica marelice) i stavite u ulje drvene štapiće za mirisni difuzer (najbolji su bambusovi, ali poslužiće i bilo koja tanka drvca). Postavite vaš mirisni osveživač pored mesta gde najčešće boravite i uživajte u jesenjim mirisima!

 

Slobodno postavite pitanja našim autorima u polju za komentar na dnu ove strane. Učestvujte u kreiranju magazina zajedno sa nama.