1. Dezen „rešetke“ na gornjoj kori od pite lako možete napraviti viljuškom. Držite viljušku vertikalno u ruci i pritisnite gornjim delom testo, zatim okrenite viljušku horizontalno i takođe pritisnite testo. Ponovite postupak s leva na desno dok ne ukrasite celo testo. Pazite da pritiskate viljušku dovoljno čvrsto da ostavi tragove, a ipak pažljivo da ne probijete testo do dna.

2. Pažljivo preklopite okruglo testo na pola, zatim preklopite na četvrtinu s leva na desno, zatim još jednom da dobijete trougao. Modlom za kolače otkinite polukružni komadić testa na vrhu i po tri polusrca sa svake strane na sličan način kao što se prave papirnate pahulje. Odmotajte testo i prekrijte vašu pitu.

3. Uzmite malo veću okruglu modlu i isecite krugove različitih velična. Prekrijte pitu testom s okruglim rupicama.

4. Upotrebite krugove koji su vam preostali od prethodnog dizajna i složite ih na pitu. Počnite sa spoljne strane prema sredini koristeći prvo veće a zatim manje kružiće dok ne prekrijete čitavu pitu.

5. Dekorativne ruže možete dobiti tako što ćete upotrebiti različite poklopce za tegle ili okrugle modle. Izrežete po tri kruga i složite vertikalno preklapajući rubove pritiskanjem palca. Zarolajte krugove i presecite rolnice po pola makazama. Okrenite pod pravim uglom i prstima ovorite „latice“. Ukrasite pojedine delove ruba pite većim i manjim ružicama testa.

6. Čipkani dezen na testu možete dobiti tako što ćete upotrebiti heklani čipkani milje. Izaberite onaj koji je približnog prečnika kao i vaše testo i prislonite ga na testo. Pređite lagano oklagijom, a zatim odvojite milje od testa i prekrijte vašu pitu.

7. Za cik cak trakice upotrebite kružni rezač za picu i isecite testo na malo deblje, jednako široke trake. Jednu po jednu traku savijajte i ukrasite rub pite.

8. Spiralne trakice možete dobiti tako da testo isečete na tanje trakice, prstima ih uvijete oko svoje ose i onda ih slažete spiralno po površni pite dok ne dobijete jednu veću kružnu spiralu. Rubove pite dodatno ukrasite kašikom, lagano pristiskajući kako biste dobili polukružne tragove.

Pecite pite i uživajte!

These 8 wow-worthy pie hacks are easy as… 😉

These 8 wow-worthy pie hacks are easy as… 😉Get the So Yummy Cookbook! 🍕🥙🍰🥒 http://snip.ly/soyummy-cookbook

Posted by So Yummy on Freitag, 1. September 2017

Preuzeto sa: www.soyummyblog.com

Slobodno postavite pitanja našim autorima u polju za komentar na dnu ove strane. Učestvujte u kreiranju magazina zajedno sa nama.