Dobrodošli dragi čitaoci. Moje ime je Ognjen Pušac. Po obrazovanju sam kondicioni trener, a po vokaciji preduzetnik, bloger, fitnes entuzijasta i trener nekim „strašnim“ dizačima tegova.
Krenuo sam odlučno da “gazim“ svoje četrdesete glumeći strogog oca i blagog muža. Životna filozofija mi je minimalizam: Sve što je potrebno da bismo bili zdravi, srećni i zadovoljni – zapravo je jako malo i svima dostupno. Međutim, samo pod uslovom da znamo odgovore na pitanja: „šta, kada i kako“. A ti odgovori su za svakoga drugačiji i treba vremena, truda i pomoći da se do njih dođe.

Šta znači biti fit?

Odgovor na ovo pitanje nije samo jedan. Za nekoga biti fit znači biti u stanju pretrčati pet kilometara za dvadeset minuta. Za drugog, popeti se uz stepenice bez otežanog disanja. Za nekog trećeg, izgledati dobro u uskoj haljini. Iako svaki čovek ovu modernu frazu shvata na sopstveni način, rekli bismo da, uopšteno govoreći, biti fit znači dobro se osećati u sopstvenom telu i biti zadovoljan sobom.
Biti fit ne označava samo trenutni status naše fizičke kondicije. Biti fit podrazumeva aktivan životni stil, na svim poljima. Ako smo u pokretu, fizički, mentalno, društveno – onda smo fit! To je i razlog što je slogan našeg magazina „Zagrizi život!“

Kako biti fit?

Kao i na prethodno pitanje, i na ovo postoje različiti odgovori. Svakako da postoje opšti principi kojih se treba pridržavati kako bi naše telo i naš um bili u dobrom zdravlju i sposobni za svakodnevne izazove. Od zdrave ishrane, preko redovnog treninga (tela i uma), pa do vremena odvojenog za relaksaciju. Međutim, sve ovo su samo opšti sastojci recepta koji se zove FIT život. Tačne vrste, razmere i vremena konzumacije – određeni su ukusom i potrebama svakog pojedinačnog čoveka.

 

Zadatak koji smo sebi postavili uređujući i pišući za rubriku Biobella Fit jeste da svakom pojedinčanom čitaocu što je moguće više približimo koncepte fitnesa i velnesa, na jedan ozbiljan pa ipak lako razumljiv način koji će na prvom mestu biti lišen banalnih instant preporuka kojima internet obiluje. Biti fit zahteva ličnu odgovornost i proaktivnost na raznim poljima. Ovo pak ne znači da učeći i radeći na tome da budemo fit nećemo moći dobro da se zabavljamo. Naprotiv!

Stoga, ako vam je stalo da budete FIT – pratite nas i uključite se sa svojim komentarima i pitanjima.

Zagrizimo život zajedno!

Slobodno postavite pitanja našim autorima u polju za komentar na dnu ove strane. Učestvujte u kreiranju magazina zajedno sa nama.