Da vam se predstavim…

Dobrodošli, dragi ljubitelji zdrave ishrane.
Moje ime je Daniela Marić. Želim prvo da se predstavim u svim svojim ulogama. Ja sam lekar, savetnik za ishranu, mama, žena preduzetnica i rekreativni sportista (u stalnom pokušaju). Završila sam medicinski fakultet, a potom magistarske pa i doktorske studije. Još tokom studija sam počela da se zanimam za ishranu i sport. Moja interesovanja bila su ponukana pre svega sopstvenom borbom sa kilogramima koja čini mi se traje oduvek. Problem sa kilama sam rešila prvo korekcijom ishrane, a istovremeno i redovnim vežbanjem koje mi je sad postalo ozbiljan hobi.

Čime se ja to bavim?

Da pomognem sebi ali i drugima, počela sam da se bavim savetovanjem po pitanju ishrane praktično odmah po završetku fakulteta. Prvo sam savetovala prijatelje, pa poznanike, da bih evo sada 15 godina kasnije imala pun folder individualnih programa ishrane. Moje savetovanje se zasniva na principima pravilne ishrane, individualno krojene za svakog pojedinca, prema njegovim specifičnim potrebama i preferencama. Programi ishrane su zasnovani na principima koji se uče na fakultetu, dakle na naučno proverenoj zdravoj ishrani. Pre nekoliko godina sam svoje znanje dodano unapredila i na neki način ozvaničila na Stonebridge koledžu u Engleskoj, te tako i stekla zvačnu titulu višeg savetnika ishrane. Trenutno se bavim savetovanjem osoba različitog uzrasta i aktivnosti, od gojaznih do pothranjenih, preko sportista i dece do osoba koje jednostavno žele ispravno da se hrane.

Šta mi je važno?

Zbog svega navedenog važno mi je da pratim vesti o ishrani i zdravom životu, te sam svesna velikog broja (različith) informacija koje se mogu naći na ove teme. Čini se da danas svi drže dijete, da smo odjednom svi postali intolerantni na laktozu, a da je gluten odjednom postao najveći protivnik ljudskog roda… Blogovi, pinovi, forumi… čovek ne zna više iz kojih ćoškova izlaze informacije…  I ko će sve to ispratiti? I da li treba da ispratimo?

Kao naučnik, ali i kao majka dvoje (preslatke) dece pokušavam da saberem znanja i da svojoj deci i klijentima pružim ono što se od mene očekuje – adekvatan program ishrane zasnovan na naučnim saznanjima. Ova gužva od informacija, zbunjenost mojih klijenata i prijatelja na temu šta je uopšte zdrava hrana, jedan je od razloga zašto sam započela ovaj blog. Biobella Vita biće mesto gde ćete moći da dobijte proverene informacije o zdravoj ishrani, o zdravom životu, o načinima kako da sebe i svoje bližnje zaštitite od bolesti, kako da hrana bude vaš lek, kako da hranite vašu decu. Saveti koje budete mogli da pročitate u ovom blogu biće moji, neutralni i naučno zasnovani, praktični. I naravno, najvažnije, vama bitni. Dakle, pozivam vas da nas kontaktirate, da pišete šta vas zanima u vezi ishrane, koje su vaše dileme, nedoumice, nejasnoće… a ja se nadam da ćete dobiti što preciznije, interesantnije i detaljnije odgovore i da ćemo se redovno družiti u Biobella Vita rubrici našeg online magazina.

Pa, do skorog čitanja…

Slobodno postavite pitanja našim autorima u polju za komentar na dnu ove strane. Učestvujte u kreiranju magazina zajedno sa nama.