Sastojci za testo:
1 velika šolja brašna od spelte
2 dl sojinog ili ovsenog mleka
1,5 – 2 dl kisele vode
malo soli
2 kašike kokosovog šećera
aroma vanile
2-3 kašike kokosovog ulja za pečenje

Postupak:
Sve sastojke dobro izmešati mutilicom ili mikserom. Ako je testo pregusto dodati još malo kisele vode po potrebi. Pustiti da malo odstoji u frižideru pa peći palačinke sa obe strane na neprijanjajućem tiganju kojeg pre pečenja svake palačinke premažite sa malo kokosovog ili nekog drugog nerafinisanog ulja. Količina je dovoljna za 6 srednjih palačinki.

Fil od mlevenog keksa i oraha:
6 supenih kašika OM MADE integralnog mlevenog keksa sa stevijom i fruktozom
6 supenih kašika mlevenih oraha
oko 1 dl mlakog mleka (biljnog)
aroma ruma (opciono)
100 g posne čokolade

Postupak:
Mlevene orahe i kekse preliti mlakim mlekom, dobro izmešati i po želji dodati malo ruma. Čokoladu otopiti na pari – staviti kocke čokolade u manju činiju ili šerpu iznad šerpe sa ključalom vodom i polako mešati dok se ne otopi.
Palačinke puniti filom od oraha i keksa, sipati preko fila po kašiku otopljene čokolade i zamotati ih. Ostatkom čokoladne glazure dekorisati palačinke i poslužiti.

Priprema i fotografije: Barbara Gaj Ristić

Da vaš online Biobella Magazin bude uvek samo na klik daleko od vas. Sačuvajte ovu stranicu!

(desni klik, a zatim „add to bookmarks“ ili „ctrl+d“ na tastaturi :))