Sastojci:

300g kuvanog belog pasulja
3 – 4 sušena paradajza
sok od ½ limuna
3 supene kašike maslinovog ulja
1 kafena kašika dimljene mlevene paprike
1 čen belog luka
2 – 3 kašike vode
So i biber prema ukusu

Postupak:

Skuvani i oceđeni pasulj staviti u blender. Dodati osušeni paradajz, sok od limuna, maslinovo ulje, mlevenu dimljenu papriku, beli luk, so i biber prema ukusu. Mutiti mikserom nekoliko minuta dok se sve ne sjedini. Po potrebi dodati par kašika vode, ako je pasulj suv, kako bi se namaz lakše umutio. Ohladiti malo u frižideru i servirati preliveno maslinovim uljem, začinskim biljem po želji i tucanom ljutom paprikom. Uz namaz vam preporučujemo naše Proteinske pločice bez brašna sa susamom i kurkumom.

Napomena:

Mi smo koristili beli pasulj, ali možete da upotrebite i neku drugu vrstu. Takođe, možete da koristite i već skuvan pasulj iz tegle ili konzerve.
Ako imate sušeni paradajz koji nije bio mariniran u ulju, možete ga staviti nekoliko minuta u mlaku vodu da omekša pa će se lakše umiksati.


Priprema i fotografije: Barbara Gaj Ristić

Da vaš online Biobella Magazin bude uvek samo na klik daleko od vas. Sačuvajte ovu stranicu!

(desni klik, a zatim „add to bookmarks“ ili „ctrl+d“ na tastaturi :))