Sastojci:

1 manja hokaido bundeva
1 šargarepa
1 koren peršuna ili zelen za supu
3 kašike maslinovog ulja
1/3 kašičice kari začina u prahu
1 – 2 kašike ovsenih pahuljica
So i biber prema ukusu

Postupak:

Povrće oprati, oguliti i naseckati na manje komade. Dinstati kratko na maslinovom ulju i dodati oko litar vode, odnosno dovoljno da prekrije povrće. Kuvati oko pola sata poklopljeno na umerenoj vatri uz povremeno mešanje dok povrće ne omekša. Pred kraj kuvanja dodati kašiku, dve ovsenih pahuljica jer će one dati kremastu teksturu čorbi. Skloniti sa vatre i pustiti da se malo prohladi i onda sve dobro smiksati u blenderu. Dodati kari, so i biber u čorbu i dobro promešati. Servirati sa malo sojine ili ovsene pavlake i posuti pečenim semenkama. Umesto hokaido bundeve možete upotrebiti i neku drugu vrstu.

Ova topla krem čorba od bundeve je idealna za hladne jesenje dane i preporučujemo vam da uz nju probate i naše Proteinske Pločice Bez Brašna.

Priprema i fotografije: Barbara Gaj Ristić

Da vaš online Biobella Magazin bude uvek samo na klik daleko od vas. Sačuvajte ovu stranicu!

(desni klik, a zatim „add to bookmarks“ ili „ctrl+d“ na tastaturi :))