Smuti činija sa Biobella keksom

100g šumskog voća
1 banana
2 dl jogurta
sveže voće za ukras
1 kašika ekspandiranog prosa
pečene semenke po želji
Biobella keks prema ukusu

U blenderu umiksajte jogurt, bananu i šumsko voće. Sipajte u činiju i dekorišite sa seckanim voćem, ekspandiranim prosom, pečenim semenkama i Biobella keksima. Mi smo koristili Biobella Limun sa kurkumom.

Ovsena kaša s bademovim mlekom, bananama i Biobella keksom

100g ovsenih pahuljica
1,5 dl bademovog mleka
2 kašike meda ili javorovog sirupa
1 banana
pečene semenke i seckani bademi
Biobella keks prema ukusu

Preliti ovsene pahuljice s toplim bademovim mlekom i ostaviti 5-10 minuta da omekšaju. Dodati med ili javorov sirup i dobro promešati. Dekorisati sa seckanom bananom, semenkama, bademima i Biobella keksićima. Preporučujemo vam da probate Biobella Narandžu sa đumbirom u ovoj kombinaciji.

Čia puding sa borovnicama i kokosovim mlekom

3 velike kašike čia semenki
2 dl kokosovog mleka
1 -2 kašike kokosovog šećera
100g borovnica i višanja
Biobella keks prema ukusu

Čia semenke preliti kokosovim mlekom i promešati. Dodati kokosov šećer i ostaviti 15-20 min da semenke nabubre. Borovnice izgnječiti viljuškom ili štapnim mikserom (po potrebi dodati malo mleka ili vode). U pola čia pudinga dodati umiksano voće pa sipati u čašu, dodati ostatak pudinga i ukrasiti svežim borovnicama i višnjama. Poslužiti uz Biobella Rogač ili Kokos. Prijatno!

Priprema i fotografije: Barbara Gaj Ristić

Da vaš online Biobella Magazin bude uvek samo na klik daleko od vas. Sačuvajte ovu stranicu!

(desni klik, a zatim „add to bookmarks“ ili „ctrl+d“ na tastaturi :))