Sastojci:

1 šolja speltinog brašna
1 čaša mleka (biljnog)
2 ravne kašike praška za pecivo
malo soli
1 kašika javorovog sirupa ili nekog drugog prirodnog zaslađivača po želji
2 kašike ulja (kokosovo ili neko drugo hladno ceđeno ulje)
aroma vanile

Postupak:

Pomešati sve sastojke mutilicom. Gusto testo izliti na sredinu nelepljivog tiganja i peći sa svake strane oko 1,5 min, odnosno dok se ne stvore mehurići. Količina je dovoljna za 6 – 8 manjih palačinki. U testo se po želji može dodati izgnječena banana ili rendana jabuka, a takođe i kašika kakao praha. Servirajte ih uz domaći džem, čokoladni preliv ili javorov sirup.

Napomena:

Ovakve palačinke se peku na umerenoj vatri jer lako mogu da izgore. Tiganj ne treba okretati jer se palačinke ne razlivaju kao klasične palačinke, već ih pustite da se same oblikuju u manje krugove. Zavisno od veličine tiganja, možete istovremeno da pečete više palačinki odjednom.

Priprema i fotografije: Barbara Gaj Ristić

Da vaš online Biobella Magazin bude uvek samo na klik daleko od vas. Sačuvajte ovu stranicu!

(desni klik, a zatim „add to bookmarks“ ili „ctrl+d“ na tastaturi :))