Bezglutenski ovseni keksi bez brašna (za 10 – 12 kom) – vegan / posno

Sastojci:

100g sitnih ovsenih pahuljica
50g mlevenih badema
3-4 kašike javorovog sirupa
1 velika kašika tahinija ili taana (paste od susama)
3 kašike kokosovog maslaca
¼ kašičice praška za pecivo
Sok od pola narandže
Malo soli

Postupak:

Sve sastojke dobro izmešati i umesiti testo za kekse. Vlažnim rukama oblikovati manje kuglice, spljoštiti i poređati na papir za pečenje. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 12-14 min.

Napomena:

Umesto tahinija, možete dodati i puter od kikirikija. Nemojte dodavati vode u testo ako je smesa suva nego mešajte što duže dok se svi sastojci ne sjedine jer će tako keksi biti hrskaviji. Takođe, nemojte kekse peći duže nego je naznačeno jer dok su vrući deluju mekano, ali hlađenjem postaju tvrđi. Pecite dok blago ne porumene.

Da vaš online Biobella Magazin bude uvek samo na klik daleko od vas. Sačuvajte ovu stranicu!

(desni klik, a zatim „add to bookmarks“ ili „ctrl+d“ na tastaturi :))