Gusta čorba od povrća (vegan / posno, bezglutensko)

Sastojci:

2 šargarepe
1 veći krompir ili batat
1 manji koren celera
200g graška
2-3 kašike ulja
1 kašičica aleve paprike
½ kašičice kurkume
½ kašičice soli
1 litra vode
1/2 dl biljne ili sojine pavlake
Sveže peršunovo lišće, mirođija
Biber po želji
Malo soka od limuna (opciono)

Postupak

Ogulite šargarepu, krompir i celer pa iseckajte na sitne komadiće. Dinstajte povrće na ulju nekoliko minuta po dodajte alevu papriku. Kratko prodinstajte na umerenoj vatri uz mešanje. Sipajte vodu i kad provri dodajte sveži ili zamrznuti grašak. Kuvajte napola poklopljeno nekih 20-25 min, odnosno dok povrće ne omekša. Dodajte so, kurkumu, pavlaku pred kraj kuvanja. Pospite seckanim peršunovim lišćem i mirođijom i servirajte. Oni koji vole kiselije čorbe, mogu dodati i još par kapi limuna.

Priprema i foto: Barbara Gaj Ristić

Da vaš online Biobella Magazin bude uvek samo na klik daleko od vas. Sačuvajte ovu stranicu!

(desni klik, a zatim „add to bookmarks“ ili „ctrl+d“ na tastaturi :))