Dragi naši čitaoci, nadamo se da ste probali naše nove Biobella proteinske pločice i da vam se dopadaju. Proizvodimo ih u tri ukusa, odnosno tri boje: Susam i kurkuma (žuta), Paradajz i začini (crvena) i Golica i bundevin protein (zelena). Naše proteinske pločice ne sadrže brašno i proizvode se ručno od brižno odabranih sastojaka; semenki suncokreta, susama, lana i golice, kao i od ovsenih pahuljica, koje su prirodan izvor vlakana.

Biobella pločice su bogate proteinima i sadrže omega-3 masne kiseline koje doprinose smanjenju lošeg holesterola. Potpuno su biljnog porekla pa su pogodne za vreme posta, a takođe su pogodne za vegane i vegetarijance, kao i one koji žele da smanje unos pšeničnog brašna i glutena.
Mi ih jedemo za doručak i užinu, a ponekad i uz laganu večeru pa smo odlučili da podelimo sa vama neke naše omiljene načine za uživanje u novim Biobella proteinskim pločicama.

Proteinski humus sa puterom od bundeve (vegan/posno, bez glutena)

Sastojci:
1 šolja kuvane leblebije
1 kašičica tahinija (paste od susama)
2 kašike maslinovog ulja
1 režanj belog luka
So i biber, po ukusu
Sok od ½ limuna
1 kašika putera od bundeve (ili fino samlevene golice)

Postupak: U blenderu umiksajte leblebije i sok od limuna. Po potrebi dodajte kašiku ili dve hladne vode. Zatim dodajte tahini, ulje, beli luk, bundevin puter, so i začine po želji i dobro promešajte. Stavite u frižider da se ohladi pre serviranja. Naša preporuka uz ovaj humus su zelene Biobella pločice sa golicom i bundevinim proteinom.

Tzatziki sos (vegetarijanski, bez glutena)

Sastojci:
1 veći krastavac
250 ml gustog grčkog jogurta (ili 150 ml kisele pavlake + 1 dl jogurta)
1 kašika maslinovog ulja
1 čen belog luka ili ½ kašičice sušenog belog luka
So i biber po ukusu
Par kapi limunovog soka

Postupak: Krastavac operite, oljuštite i narendajte pa rukama ocedite višak vode. Dodajte jogurt, ulje, beli luk, limunov sok, so i biber i sve dobro promešajte. Ohladite sos u frižideru pre posluživanja. Uz tzatziki preporučujemo crvene Biobella proteinske pločice sa paradajzom i začinima

Napomena: Pošto kod nas nije uvek lako naći punomasni grčki jogurt, umesto njega možete da pomešate kiselu pavlaku i običan tečni jogurt.
U nekim delovima Grčke se koristi sirće umesto limuna, a neki po želji dodaju i seckanu svežu mirođiju ili lišće peršuna.

Domaći urnebes (vegetarijanski, bez glutena)

Sastojci:
250 g svežeg sitnog sira
150 ml kisele pavlake
2 kašike ajvara
1 kašičica soli ili prema ukusu
1 kašičica aleve paprike (slatke)
½ kašičice ljute paprike (tucane)
½ kašičice sušenog belog luka
¼ kašičice mlevenog bibera
½ kašičice mlevene dimljene paprike (opciono)
Sveži peršun ili vlašac po želji

Postupak: Dobro izmešajte sve sastojke i servirajte ohlađeno uz Biobella proteinske pločice. Deo sira se može zameniti krem sirom ili kajmakom, a umesto ajvara mogu da se dodaju sitno seckane pečene paprike. Ako niste veliki ljubitelj ljutog, smanjite količine crnog bibera i ljute tucane paprike. Po želji pospite seckanim lišćem peršuna ili vlašca, svežom paprikom i semenkama. Prijatno!

Nadamo se da su vas ovi recepti inspirisali da i vi pripremite ukusan i zdrav Biobella doručak ili užinu sa našim proteinskim pločicama i vašim omiljenim namazima, a za večeru ih možete grickati uz obrok salate ili krem čorbe.

Probajte naše nove proteinske pločice i javite nam koje vam se najviše dopadaju, a rado prihvatamo i vaše ideje za zdravi Biobella doručak. Pišite nam!

Da vaš online Biobella Magazin bude uvek samo na klik daleko od vas. Sačuvajte ovu stranicu!

(desni klik, a zatim „add to bookmarks“ ili „ctrl+d“ na tastaturi :))