Bez obzira da li pripremate užinu za poneti ili bi nešto da gricnete dok gledate omiljenu seriju, hrskavi integralni Biogric je odlična alternativa uobičajenim slanim grickalicama.

Biogric su inače prvi integralni grisini u Srbiji i naša porodična kompanija ih proizvodi s ljubavlju već dvadeset godina za vas. Ovu ukusnu grickalicu vole i deca i odrasli, a možete je pronaći gotovo u svim marketima i zdravim hranama. Pored tri poznata ukusa – susam, kikiriki i čili, u našoj ponudi imamo i novi ukus – ovas i lan. Biogric kao integralni snek od celog zrna žita je prirodan izvor dijetetskih vlakana koja pomažu varenju i sastoji se od potpuno prirodnih sastojaka bez konzervansa i veštačkih dodataka.

Svi Biogric proizvodi su posni, a takođe pogodni za vegane i vegetarijance. Pažljivo biramo namirnice, od integralnog brašna mlevenog tradicionalnim načinom na vodeničkom točku pa sve do različitih semenki i orašastih plodova (susam, lan i kikiriki) koji su bogati proteinima i nezasićenim masnoćama kako bi naši proizvodi bili kvalitetni i ukusni.

U Biogricu je moguće uživati u raznim prigodama i na mnoge načine. Mi vam donosimo neke od njih:

Namaz od semenki suncokreta i bundeve uz Biogric Kikiriki

Sastojci:

1 šolja semenki suncokreta
½ šolje semenki bundeve (golice)
5 kašika maslinovog ulja
5 kašika limunovog soka
1 dl soka ili pirea od paradajza
2 kašike mlevenog susama ili 1 kašika tahini paste
Začini po ukusu: so, biber, beli luk, peršun, kurkuma

Postupak:

Semenke suncokreta i bundeve kratko prokuvajte, isperite i ocedite. Stavite u blender semenke i dodajte ostale začine i blendajte nekoliko minuta dok se sastojci ne povežu. Ako je pregusto, dodajte još malo soka od paradajza. Čuvajte nekoliko dana u tegli ili zatvorenoj posudi u frižideru.

Umak od avokada (guakamole) i Biogric Susam

Sastojci:

 

1 zreli avokado
Sok od pola limuna ili limete
1 režanj belog luka
2 žlice maslinovog ulja
So i biber prema ukusu
Ljuta papričica sveža ili mlevena po želji

Postupak:

Operite avokado, ogulite i odstranite košticu. Ako je dosta mekan, onda ga možete prerezati dok još nije odstranjena kora, odstraniti košticu i kašikom odvojiti od kore. Zajedno sa sokom od limuna izmiksajte avokado sa štapnim mikserom ili u blenderu. Iseckajte sitno beli luk, dodajte u smiksani avokado zajedno sa solju, biberom i ostalim začinima. Dobro izmešajte i ohladite kratko u frižideru. Poslužite sa Biogric Susamom i svežim naseckanim povrćem.

 

Biogric je ukusan i hrskav snek prikladan za užinu, kasni doručak ili kao grickalica za žurke, utakmice i filmsko veče. Ako vas baš mrzi praviti neki umak ili naseckati sveže povrće, uvek možete poslužiti Biogric uz jogurt, sveži sir, ljuti sos, ajvar ili vaš omiljeni gotovi namaz.

I obavezno probajte naš novi Biogric Ovas i Lan!

Pripremila: Barbara Gaj Ristić, foto: Jovan Ristić & Barbara Gaj Ristić

Da vaš online Biobella Magazin bude uvek samo na klik daleko od vas. Sačuvajte ovu stranicu!

(desni klik, a zatim „add to bookmarks“ ili „ctrl+d“ na tastaturi :))